New systemic treatments in HPV infection

Papillomavirus infection. Infectia cu HPV: Cauze, simptome, tratament, preventie | Bioclinica

Conținutul

  Infecția cu papilomavirusul uman HPV este o infecție virală care se transmite în principal pe cale sexuală prin contact direct cu o persoană infectată. Este infecția cea mai frecventă cu transmitere sexuală din lume.

  papillomavirus infection papilloma virus uomo albero

  Există peste tipuri de tipuri de virusuri HPV. Aproximativ 40 dintre ei pot infecta organele genitale. Cel puțin papillomavirus infection tipuri de HPV clasificate ca fiind cu risc mare pot cauza cancer, de exemplu cancer cervical la femei.

  papillomavirus infection am scăpat de verucile genitale

  În Europa, cancerul cervical cancerul de col uterin este, după cancerul de sân, forma cea mai frecventă de humaan papillomavirus hpv bij mannen la femei cu vârsta între 15 și 44 de ani 1. Care sunt simptomele HPV? În majoritatea cazurilor, infecția cu HPV dispare de la sine fără să cauzeze simptome sau probleme evidente.

  papillomavirus infection înghețarea condilomului

  Uneori însă, infecția cu HPV poate persista și, după câțiva ani, poate cauza unele dintre complicațiile de mai jos. Care sunt complicațiile HPV? Dacă nu dispare, HPV poate cauza: cancer cervical sau alte tipuri de cancer de exemplu vulvar, vaginal, anal, penil și unele cancere ale capului și gâtului veruci genitale și anale HPV se transmite în primul rând prin contact sexual direct cu cineva care are virusul.

  Cine este expus riscului de a contracta HPV? Oricine este activ sexual este expus la riscul de a contracta HPV. Cum poate fi prevenit HPV? Vaccinarea de rutină papillomavirus infection se efectuează la copii în intervalul de vârstă 9 ani, conform programului național de vaccinare.

  papillomavirus infection condiloame pe coapse

  Cum se tratează HPV? Pentru virusul în sine nu există niciun tratament, dar problemele de sănătate cauzate de HPV pot fi tratate în diferite feluri.

  Papillomavirus infection genitale se pot trata cu medicamente sau chirurgical. Pentru sfaturi cu privire la opțiunile specifice de tratament, trebuie consultat un cadru medical.

  papillomavirus infection cât să bea pastile pentru viermi

  Femeile pot beneficia de acestea conform recomandărilor naționale. Alte cancere asociate cu HPV sunt de asemenea mai tratabile când sunt diagnosticate din timp, dar pentru acestea nu există programe speciale de depistare.

  papillomavirus infection pastile viermi fenpraz

  Alte fișe de informare.